Äggvita istället för pore strips?

Nu tycker ni säkert att jag blivit galen. Som ni vet är jag ett hängivet fan av pore strips och brukar använda det minst en gång i veckan. Mina pore strips tog nyligen slut och jag har inte hunnit köpa nya, så jag bebstämde mig för att googla runt på hur man gör home- made pore strips. Det fanns flera möjligheter, men den enda jag hade möjlighet att göra var den med äggvita. Så jag tvättade ansiktet, kläckte ett ägg, separerade vitan från gulan och lade i ett glas, doppade en servett som jag rivit till mindre storlek, dränkte den i äggvita för att sedan placera den på näsan i 20-30 min. Papperet är lätt att applicera, men om man har långa naglar ska man vara försiktig så man inte råkar riva i det. Doften av äggvita är inte jättegod, men det känns inte när man väl har den på sig. Papperet stelnade precis som ett vanligt pore strip och när jag drog av det så var resultatet lika bra, om inte bättre än av mina koreanska pore strips. En fördel med denna meod är att du kan göra papperet hur stort du vill, i princip kan du täcka hela ansiktet och därmed rengöra alla porer i hela ansiktet, men så långt gick jag inte. 

Jag hade massor av äggvita kvar efter första gången, så jag bestämde mig för att prova en gång till fast med toalettpapper. Även det var en höjdare, och resultatet blev bättre än efter första gången. Jag hade tänkt köpa nya pore strips eftersom jag inte har fler här, men nu tror jag faktiskt att jag hoppar det och ber min kille ta med fler hemifrån istället där jag har ett litet lager. Jag kan överleva på äggvite-pore strips till dess och ännu längre om det skulle behövas. 

Det här är ett extremt lätt, och billigt sätt att göra pore strips. Ägg och papper finns i princip överallt, så det är bara att tuta och köra. Efter att man använt detta hemmagjorda pore strip så ska man givetvis tvätta ansiktet och smörja in det med en moisturizer. 

Ser lite löjligt ut, men fungerar oväntat bra. 
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0