Copenhagen, Denmark- Newark, NJ, USA

Idag för exakt ett år sedan gjorde jag något läskigt. Jag flög själv utomlands, inte till något närliggande land som Danmark eller typ Norge. Det var USA, eller närmre bestämt New York som var destinationen på biljetten. Jag skulle hälsa på en av mina bästa kompisar, Sofia, eller med andra ord Mini som hade bott där sedan ett år tillbaka.

Jag kommer fortfarande ihåg alla detaljer sen den resan, speciellt just denna dagen, tillexempel vad jag hade på mig, vilken tidpunkt jag skickade ett mms till min bdb där jag berättade hur nervös jag var (10:55 Jag komer ihåg att planet gick 12:20, den relativt kall dag och vädret var växlande mellan molnigt och soligt. Jag kommer ihåg att jag satt bredvid en spansk medborgare som gav mig skumbanangodis från Seven Eleven och hon sov typ hela resan men ilade iväg som en raket när vi kom fram. Jag kommer ihåg hur ledsen och livrädd jag var när jag skulle säga hejdå till min familj och hur jag snabbt samlade mig och bestämde: Nu ska jag klara detta. Jag ska avsluta denna dagen på en annan kontinent och jag kommer inte störta i Atlanten mellan Island och Grönland.

Jag kommer ihåg vad det stod i den fridatidningen jag läste på det 8 h och 25 min långa flyget. Jag kommer ihåg att direkt efter att jag hade tagit bort flygläget på iphonen ringde mormor och sa att de hade följt min flygresa via internet och ville bara kolla så att jag levde och om jag var nervös inför säkerhetskontrollen vilket jag var. Direkt efter det ringde jag mina föräldrar som var hos min farmor och farfar och förföljde min flygresa därifrån, de ville också kolla så att jag levde och att jag skulle ringa så fort jag kunde efter att ha passerat säkerhetsskontrollen.

När jag tillslut fick gå av planet gick man i långa korridorer i nerförsbackar och uppförsbackar innan man kom till en öppning med text ovanför där det stod: WELCOME TO THE UNITED STATES OF AMERICA i silver. Sedan kom vi in i rummet där immigrationskontrollen ägde rum. Man fick inte ta bilder och man skulle stå bakom en viss linje. Man skulle lämna fingeravtryck och snubben som satt där var trevlig. Efter det frågade jag en man med pistol om var jag skulle hämta väskan och då gick jag ner för en rulltrappa, väntade lite vid bandet, hämtade väskan, gick på toa, samlade ihop mig själv, ringde mina föräldrar och sade att jag levde och inte var i ett vitt rum med massa poliser.

Efter det gick jag ut igen, ställde mig i en kö för att lämna en blå lapp till personalen och sedan gick jag lite till innan en stor dör öppnades automatiskt och jag direkt såg mini, hennes syster och hennes mamma.

Vi åkte till deras hus, men blev fast i bilkö i 3 timmar och jag fick se Manhattan från vägen, när jag såg det uppifrån på planet grät jag, men inte den här gången. Jag grät antagligen för att all nervositet släppte och jag hade klarat det. Jag hade tagit mig till usa själv.

När vi kom till minis hus chillade vi lite där för att det hade börjat regna en massa och det var tornadovarningar på tv. Efter det gick vi på promenad genom henner område. Det var 25 grader ute och det regnade inte längre. Det var fuktigt i luften och allmänt chill.

Från Bdb:

Texten jag skrev innan jag drog till Kastrup

12:20

Snart drar jag till kastrup =D

Jag kom precis på en sak. Jag kommer uppleva eliiit 2 ggr idag. Båda gångerna är på planet haha xD

Planet landar 20:45 svensk tid så jag kanske lägger upp en bild vid 11-12 ngt sånt :)


Ha det bra i sverige :)

Nu drar jag till USA!

Btw jag ska åka samma typ av plan som störtade utanför brasilien xD


När jag hade gått förbi alla säkerhetskontroller:


Bildkommentar: Nu har jag gått förbi alla säkerhetskontroller på kastrup och sitter nu vid gaten. Jag är riktigt nervös:s

Klockan 22:30 MMS:ade jag en bild där jag skrev att jag var i USA


Bilden jag använde när jag skulle beskriva resan på plats.

Texten jag skrev, ocensurerad.

Klockan är typ 1 i sverige, typ 7 här. jag är trött. jag har flugit till en annan världsdel helt själv. jag fyllde i de två papprena på planet och bad om hjälp rätt ofta, sen fick man trerättersmat, sen var det dags att göra vad man ville i typ 5 timmar, sen fick man överhälsosam mat typ fullkornsmacka och dansk morotsjuice. efter 8 timmar och 5 minuter på ett flygplan var dte dags att landa. jag grät när jag landade, så glad var jag över att va i usa. och jag gråter typ aldrig glädjetårar. när jag kom ut ur planet såg jag en fantastisk text som jag inte hann fota. WELCOME TO THE UNITED STATES OF AMERICA. Sedan gick jag skitsnabbt mot immigrationskontrollen. det gick faktiskt rätt snabbt ocjh han som satt där var jättesnäll. först tittade han på mina papper och frågade var jag skulle va, varför jag var här och en massa andra saker. sen fick jag ta alla fingeravtryck och sen den där jäkla bilden. sen 2 stämplar och ett papper i passet innan jag skulle hitta till stället där man hämtade väskan. då stod jag där och såg förvirrad ut, så kommer en vakt med vaoen och hela köret och frågar how are you? och då passade jag på att fråga var fan jag skulle. det var fan månag rullband och många plan som släpte ut väskor samtidigt xD. sen fick jag gå igenom en säkerhetskontroll och lämna matlappen innan jag kom ut i väntstället där mini, anna och deras mamma väntade. det var 35 grader varmt ute och efter en stund i bilen blev det bilkö och under vissa tillfällen såg jag skylinen av new york. jag åkte till och med på manhattan en liten stund. typ 2 timmar senare kom jag till minis hus och nu är det chill. senare ikväll så ska jag tvinga ut mini om jag ska hålla mig uppe till iallafall 10.  Btw det hämde en läskig sak på planet. när vi kom in över kanada och hade korsat atlanten så började det komma en massa luftgropar och vid gränsen till USA var det typ konstanta kraftiga luftgropar i en kvart så att de pratade om det i högtalarna och sa att man skulle ha bälte. Då var jag lite rädd. men det planet är skitchill, stort som fan och man kan se på typ 30 filmer och det är chill. men det var lite läskigt...

Nu ska jag chilla vidare här i USA =)





Biljetten


Första bilden på marken i USA


Vi åkte bil, man kan se lite av skylinen


På Manhattan


Manhattan


Rye, NY



RSS 2.0