Niagara Falls, day 1

Jag har besökt Niagarafallen två söndagar i rad, en gång med min kille på en arrangerad heldagsresa och en gång med min mamma och syster. Idag tänkte jag berätta lite mer om det första besöket vid Niagarafallen. 
 
Eftersom det här var en riktigt arrangerad turistresa dit åkte jag, min kille och 50 andra personer i en buss söderut mot Niagarafallen. Vi hade tagit med oss frukost från Tim Hortons och färden var cirka 1.5 timmar vilket är precis lagom för att man inte ska bli så uttråkad. Det första stoppet som vår turistbuss gjorde var vid en vingård. För de som inte vet är Niagararegionen i Kanada känd för sina viner och de är särskilt framstående på at producera så kallat Icewine som man endast kan producera på ett fåtal platser i världen. Det vill säga platser där temperaturerna växlar snabbt och kan vara exempelvis 15 grader ena dagen och 0 grader dagen efter. Niagararegionen och även Toronto är typiska sådana ställen. Vi var iallafall på Konzelmann Winery och tittade på hur man gjorde vin och på deras gård. På det stället fick vi även en vinprovning och de hade bland annat ett persikovin som var väldigt gott. Tänker inte försöka lura någon att jag är en vinkännare så nu lämnar vi det här med vin. 
 
Efter vingården åkte vi vidare till en liten ort som heter Niagara on The Lake. Detta ser ut som en typisk amerikansk småstad. Huvudgatan heter givetvis Main Street och allt är litet och gulligt, fast efter amerikanska mått. Här köpte jag och min kille crepes till lunch och tittade i lite affärer. Bland annat hade de en affär som bara sålde julpynt vilket jag blev lite lyrisk över. Vi gick även ner till sjön där man trots det dåliga väldret kunde se Toronto på andra sidan vattnet, och tittade man åt ett annat håll såg man ut över USA och delstaten New York. 
 
När lunchpausen i Niagara on The Lake var avklarad åkte vi till själva fallen vilket var ytterligare 30 minuter bort. Vid första anblicken var de helt gigantiska. Så himla häftigt och mäktigt att titta på. Vi åkte även båt längs med fallen och det var minst sagt blött och därmed inte jättetrevligt. Men coolt var det. Efter mycket tittande på fallen gick vi upp till Clifton Hill vilket är huvudgatan vid Niagarafallen. Här har området exploaterats totalt och det är kasinon, hotell, nöjesaktiviteter och fler restauranger än vad som finns i Malmö. Väldigt turistigt men också väldigt kul att titta på eftersom det var som ett mini- Las Vegas. Vi gick runt och tittade lite i turistaffärerna och sedan åt vi middag på Wendys som snabbt blev min killes nya favorithamburgerkedja. Jag håller dock med, deras hamburgare är väldigt goda för att vara snabbmats-hamburgare. Efter middagen var det dags att åka tillbaka till Toronto. Jag sov hela resan dit och hela vägen tillbaka hem till mig med. En väldigt lång, men också väldigt rolig dag vid ett av världens sju underverk. Här kommer massor av bilder:
 
Vingården
 
Vinproduktion
 
Vinprovning
Inne i en av byggnaderna på vingården. Gillar verkligen färgerna i det här rummet. 
Favoritvinet
 
Exteriör. Typisk amerikansk ny byggnad som ska se fransk och gammal ut. 
Höst
 
Nere vid vattnet. IRL kunde man se Toronto på andra sidan. Dock inte på bild. Eller jo, om man tittar riktigt riktigt noga. 
 
Niagara on the Lake
 
 
Inne i julaffären där de hade tavlor med blinkande lampor i. Ville ha alla. 
 
 
På crepes-stället som även var ett bageri. 
 
 
 
NIAGARA FALLS. Till vänster är The American Falls, det vill säga USA:s fall och rakt fram är Kanadas fall, som  heter Horseshoe falls. Gränsen mellan USA och Kanada går över vattnet. 
Turist
Turist som ska åka båt
Två turister
 
 
Close up av The American Falls
Horseshoe Falls
Turister. De som åkte från Kanada fick röda ponchos medan de som åkte från USA hade blå. 
The American Falls med USA på andra sidan. De kan inte se sitt eget fall eftersom det vetter mot Kanada. Det lilla fallet bredvid det större heter Bridal Veil Falls. 
Horseshoe Falls med turistbåten. 
 
Fin infinity pool. 
Mini- Vegas
 
 
 
 
 

RSS 2.0