Day 2 Lago Di Como

Ett ställe som jag väldigt länge velat åka till är Lake Como i norra Italien. Nära gränsen mellan Schweiz och Italien ligger en fantastiskt vacker sjö omgiven av höga berg och små vackra byar. Området är populärt bland kändisar och bland annat George Clooney har hus där och var dessutom på plats denna helgen. Så i lördags bestämde vi oss för att ta tåget i cirka en timme från Milano till staden Varenna som ligger vid Lake Como, för att sedan åka färja över till staden Bellagio som ligger i hjärtat av Lake Como. Hotellet The Bellagio i Las Vegas är döpt efter denna stad och inspirerat av Lake Como. Här kommer ett bildregn från dagen. 


Fina blommor i Assago där min kille för tillfället bor.



Tågbiljetter


Lake Como
Bellagio

Jag i ett för blåsigt Bellagio

Så himla vackert ställe. Åk dit!

Bellagio

Vi hade väldigt svårt att hitta ett bra ställe att äta lunch på i Bellagio, vi var lite kräsna och ville inte fastna i nån typisk turistfälla med bilder på mat man kunnat göra själv hemma. När vi väl hittade ställen vi ville äta på hade de stängt under eftermiddagen då det var för sent för lunch men för tidigt för middag. 



Tillslut hittade vi till Grand Hotel villa Serbelloni där vi beställde in frozen strawberry margaritas på deras takterrass. 

Utsikt

Bland de godaste drinkar jag druckit

Med min nya vän

Vi gillade hotellet och bestämde oss även för att äta middag på deras restaurang med utsikt över poolen. Jag åt en lasagne som spelade i en helt annan liga än familjen dafgårds Karins lasagne och vi drack ett väldigt gott vin. Till efterrätt blev det tiramisu som enligt min kille var ett måste när man är i Italien. 

Tiramisu

Vid åtta på kvällen tänkte vi börja dra oss tillbaka till Milano, men vi missade båten och satte oss istället på en bänk och njöt av utsikten lite. 


Lite obligatoriska parselfies

I solnedgången

Bellagio sett från båten


Längst till vänster syns hotellet där kvällen spenderades

Close up

Staden Varenna

Lake Como är bland de vackraste områdena jag någonsin besökt. Om man är i norra Italien bör man definitivt spendera minst en dag här. Mer sevärt än Milano, jag lovar!


RSS 2.0