Chicago dag 5 22/2-2012

Idag började vi dagen med att gå söderut mot The Loop som är samma sak som Downtown som är samma sak som Centrum. Där gick vi och tittade lite och gick bland annat in i en stor Discountaffär vid namn TJMaxx där jag köpte en ny rosa plånbok från Tommy Hilfiger. Den kostade 10 dollar. Dvs cirka 65 kr. Den är äkta. USA är bäst.
Förutom det köpte vi en väska till Juliette och jag var nära att köpa smink men sen kom jag och tänka på hur jäkla mycket smink jag redan köpt som såg nästan likadant ut så var det inte lika kul längre. Efter detta gick vi vidare till ett McDonalds där vi åt pannkakor till frukost vilket var lika gott som det brukar vara. Efter det gick vi länge för att besöka Target där vi skulle köpa ett spel till Max som var slut på Best Buy vid vårt hotell. Så vi chillade på Target ett tag, köpte lite bakgrejer och tidningar förutom själva spelet. Efter detta åkte vi tunnelbana till Chinatown som var riktigt chill.

Det var som att komma till Kina (inte för att jag varit där, det har jag inte) men det var kinesisk text överallt och kineser överallt. Riktigt asiatiskt. Vi gick runt och tittade lite i affärerna på små kinesiska skitprylar. Köpte bland annat riktigt roliga sudd som såg ut som chipspåsar, mjölkförpackningar och en sandwich. Såsmåningom blev vi hungriga och gick förbi en restaurang där de hade gjort plastversioner av alla sina rätter vilket var riktigt häftigt för det såg helt verkligt ut. När vi kom in i själva restaurangen som för övrigt var japansk möttes vi av en modern atmosfär med akvarie i golvet och det var ljust och fräscht. Vi fick menyer som hade bilder på alla rätter samt beskrivningar på både kinesiska och engelska. Vi bestämde oss för att köpa en Bentolåde med ris, kött, sushirolls och dumplings samt en rätt med bara dumplings och dela på detta.

Maten vi fick var bland det godaste jag ätit. Herrejävlar vad gott det var, helt sjukt. Efter detta beställde vi in frozen yoghurt med melon och Lycheefrukter. Vi vandrade ut ur restaurangen mätta och belåtna och fortsatte titta på kinesiskt krimskrams i affärer i någon timme till. Sedan gick vi in på ett bageri där de sålde bakelser/tårtbitar för en dollar, 7 kr. Riktigt chill. Här bestämde jag mig också för att testa en risbulle som skulle smaka jordnötssmör vilket jag tyckte lät gott. Den kostade 3 kr så varför inte? Det var iallafall riktigt äckligt så jag massakerade den istället. Minst lika skoj.

Efter dessa äventyr åkte vi tillbaka med tunnelbanan till Streeterville, vårt hood. Här är jag inte riktigt säker på vad vi gjorde men vi tittade säkert lite i affärer och åt på mcdonalds. Ser dock inte ut att ha varit ngt viktigt med tanke på att jag inte har så många bilder från efter Chinatown den här dagen.


En molnig dag


Juliettes väska. Jag mixtrade med mitt tangentbord innan, jag har lost de 3 sista bokstaverna, ni far klara er utan de just nu. fixar det sen.


fet skyskrapa


Fint bostadsomrade


Willis Tower


Pask i februari @target




Chinatown


Den japanska restaurangen



Bento


Dumplings


Menyn



Dessert



Kina gillar konstiga rötter


Fett



Billiga bakelser


Risbulle




















RSS 2.0