USA dag 2 21 juni 2011

Jag vaknade tidigt efter att ha sovit extremt djupt och insåg att jag vaknade i USA. På en annan kontinent. Ball. Iallafall, klockan var runt halv 6 på morgonen och varken jag, min mama eller Juliette kunde sova så vi gick upp, duschade och sånt och gick sedan ut och kollade in omgivningen. Den var väl inte så mycket att hänga i granen, ett bostadsområde, en annan hotellkedja mittemot och lite sådär halvljust ute. Det var däremot härligt med 24 grader 6 på morgonen.

Vi hämtade upp de andra och åt frukost vid sju, packade ihop och begav oss mot tågstationen och in till NYC. En timmes tågresa genon Long Islands slumområden senare gick vi av och hamnade 2 blocks från Times Square, på Manhattan. Gick sedan till Times Square, blev bländad av alla ljus och fortsatte sedan in mot hotellet som verkligen låg i Times Square vilket var riktigt coolt. Vi checkade in och fick ett stort rum (eller snarare ett rum och ett vardagsrum) på sextonde våningen med en helt okej utsikt över diverse skyskrapor. EFter att ha dumpat våra grejer gick vi ut på Times Square och kollade lite i affärerna. Forever 21 var baldn annat där och bara väntade på att jag skulle gå in och spendera tid och pengar där. Det gjorde jag också två dagar senare. Vi åt lunch På Bubba Gump Shrimp & Co och fortsatte sedan till 5th Avenue. Gick norrut och kom fram till Central Park. Satte oss där en stund och åt glass, njöt av vädret, staden och USA. Efter det gick vi tillbaka, tog en liten omväg på Upper East Side, svängde sedan ner mot Park Avenue  och gick mot MetLife Building och Grand Central Station.

Vi gick i affärer, kollade på bilar, människor och sånt när prinsessan Madeleine kom rakt framför oss och gick in i en fin byggnad. 502 Park Avenue. Vi fortsatte sedan vidare, min mama var aningen Starstruck och tvingade mig smsa skvallertanternas moder Anne Kanth vilket jag gjorde medan vi stannade och köpte bananer av en snubbe som sålde frukt och var intresserad av att se svenska pengar. Efter det fortsatte vi och dök såsmåningom ner i Grand Central Station, köpte biljetter, blommor och gick runt och tittade lite innan vi tog tåget till Dobbs Ferry.

Väl framme i en fin förort till New York som låg längsmed Hudson River och hade en vacker station satte vi oss på en bänk och väntade på Karen. Som i Eric och Karen, som i några vi känner där. Efter en stund fick vi godis som hette Lifesavers av en taxichaufför och ytterligare en stund senare dök Karen upp och körde oss till deras hus. De hade BBQ och pool vilket gjorde att man kunde inte annat än att bada efter maten. Vädret var härligt och det var inga mygg. Jag fick beröm för min engelska, alla var snälla,roliga och det var frid och fröjd. Vi åkte till tåget vid 11 på kvällen men missade tåget och fick vänta till 12 på stationen för det var inte lönt att åka tillbaka till dem och vänta. Ytterligare en timme senare var vi tillbaka på Manhattan, gick ut genom Grand Central, gick två kvarter västerut i staden som aldrig sover och är ljus även på natten. Blev bländade av Times Square, åkte upp 16 våningar i hissen och lade oss och sov i de sköna sängarna härligt isolerade från allt ljud på andra sidan fönsterrutan.


Vi var på Toys r us.


Times Square


5th Avenue. Gick bland annat in i denna kyrkan.


Central Park


Park Avenue


Dobbs Ferry


RSS 2.0